Борш

Продукти:
1кг. телешко или говеждо месо от гърдите; корени за супа; 1 малка глава червено цвекло; 4-5 картофа; 1/4 глава зеле; 100гр. консервиран или замразен зелен фасул; глава лук; 4-5 скилидки чесън; 50гр. масло; 1 с.л. брашно; 1 яйце; лимон; сол и черен пипер.

Начин на приготвяне:
Нарязаното и добре измито и изцедено месо варим в студена подсолена вода. Когато заври, прибавяме корените за супа, нарязаното на кубчета цвекло и зеления фасул. Когато те поомекнат, прибавяме зелето, лука, скилидките чесън, картофите, нарязани на кубчета. Доваряваме. От маслото и брашното правим запръжка (може и без нея), боршът ври със запръжката още 10-15 минути. Застройваме, продправяме с чер пипер и поръсваме с магданоз.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s