Говежда супа

Продукти:
1кг. месо; парченце дроб; корени за супа; малка глава лук; 1-2 картофа; стрък праз; парче зеле; сол; чер пипер; (по желание 1 дафинов лист; 3-4 зърна бахар; 1 карамфил;).

Начин на приготвяне:
Месо от шола, гърдите или джолана, добре измито, вари в 2 литра студена и подсолена вода заедно с парченцата дроб. Супата трябва да ври на тих огън. Когато месото се посвари, прибавяме измития и нарязан зарзават, както и останалите подправки и варим, докато всичко омекне окончателно. Сваляме я от котлона и и наливаме 1 ч.ч. студена вода, за да се избистри. Престоява около 10 минути. Прецеждаме в по-малка тенджерка, връщаме я на котлона и когато заври, прибавяме фиде, ориз или тархана. За вкус я застройваме с яйце и лимон. Поръсваме с магданоз.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s