Гъбена супа със сирене и крутони

Продукти:
200 гр. печурки, 1 морков, 1/2 връзка магданоз, 4 броя топено сирене по 125 гр., 1 л. вода, 1 пилешки бульон, сол на вкус, млян черен пипер на вкус, 2 филии бял хляб, 50 гр. масло, 100 гр. пармезан.

Начин на приготвяне:
Гъбите се почистват и се избърсват с влажна салфетка. Нарязват се на тънки пластинки. Морковът се измива и настъргва на едро ренде. Магданозът се измива и нарязва. Охладеното топено сирене също се настъргва на едро. Водата се кипва заедно с пилешкия бульон, солта и пипера. Добавя се сиренето, огънят се намалява и се изчаква да се разтопи напълно. Гъбите се сипват в супата и се варят без похлупак 10 минути. Прибавят се и морковите и се оставят да омекнат. В маслото се изпържват нарязаните на кубчета филии. Получените крутони се слагат в чиниите и се заливат със супата. Наръсват се с пармезан и магданоз.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s