Гъбена супа

Продукти:
50 бр. гъби, 2 литра вода, 80 гр. масло, 70 гр. лук, 1 с.л. препечено брашно, 30 гр. ориз, сол, магданоз или копър, оцет.

Начин на приготвяне:
Нарязаните на дребно гъби се запържват в мазнината, прибавя се дребно нарязаният лук и се пържи до омекване. Последователно се прибавят брашното, доматите, сол на вкус. Долива се гореща вода, добавя се оризът и се оставя да омекне. Поднася се с оцет и дребно нарязаният магданоз. Може предварително гъбите да се сварят и вместо вода да се използва гъбеният сос.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s