Доматена супа с месо

Продукти:
1/4 пакетче масло, 1 глава кромид, 1 с.л. оризово брашно, 2 ч.ч. настъргани домати, около 150 гр. смляно месо, сол на вкус, магданоз, листа от целина, 2 жълтъка, 1/2 ч.ч. прясно мляко.

Начин на приготвяне:
В половината от маслото и 2 с.л. вода се задушава ситно нарязаният кромид лук. Прибавят се брашното, доматите и 2 ч.ч. топла вода. Щом заври се слага месото и се посолява. Супата се вари още 15–20 минути на умерен огън. Прибавят се ситно нарязаните магданоз и целина, и останалото масло. Сваля се от огъня и се застройва с жълтъците и прясното мляко.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s