Доматена супа с мляко

Продукти:
1,1/2 кг. зрели домати, 3 глави лук, 3 скилидки чесън, 30 гр. краве масло, 1/2 прясно мляко, 2 с.л. брашно, 1/2 ч.ч. настърган кашкавал, 1/2 връзка магданоз, сол, черен пипер.

Начин на приготвяне:
Доматите се измиват, обелват се и се нарязват на ситно. Заливат се с 1 чаша вода и се слагат в тенджера на слаб огън да се варят 20 минути. Разбиват се с миксер и се прецеждат през гъста цедка. Лукът и чесънът се обелват и се нарязват на ситно. Задушават се в тиган в маслото и се прибавят към доматеният сос. В отделна тенджера се слага размитото в малко прясно мляко брашно, а след това и останалото мляко. Вари се 5 минути и също се прибавя към доматения сос. Долива се вода до необходимото количество супа и се овкусява със сол, черен пипер и ситно нарязания магданоз. Супата се оставя да се вари още няколко минути. Сервира се, наръсена с настъргания кашкавал.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s