Рибена чорба с целина

Сварява се в подсолена вода една глава сом или 1/2 кг. друга риба, изважда се и се обезкостява. Месото се слага във супник, а бульонът се прецежда и се слага да ври с 1/2-1 глава целина, нарязана на кубчета. Чорбата преди да се свали от огъня се сгъстява с 1 лъжица препечено брашно. След свалянето й от огъня, тя се застройва с 2 жълтъка и лимонов сок или винена киселина, изсипва се в супника и се поръсва с черен пипер. Поднася се студена.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s