Лека гъбена супа

Продукти:
400 гр. печурки, 2 глави лук, 2 моркова, ¼ ч.ч. ориз, ½ връзка магданоз, ½ връзка копър, 1 яйце, ½ ч.ч. кисело мляко, сокът от 1 лимон, олио, сол, черен пипер, масло – колкото орех, щипка смлян кимион.

Начин на приготвяне:
Нарязаният лук се задушава в олиото. Прибавят се нарязаните на парчета моркови и гъби. Долива се топла вода (6 чаени чаши), добавят се сол, смлян кимион и черен пипер и се вари до омекване на продуктите. Прибавя се почистения и измит ориз и се доварява. Накрая се застройва с разбитото кисело мляко яйце, добавя се маслото.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s