Пюре супа

Продукти:
1кг. картофи; глава лук; 3 с.л. олио или зехтин; 1 ч.л. кр. масло; 1,5 с.л. вода, 1 ч.ч. пр. мляко; 100гр. кашкавал; 2 яйца.

Начин на приготвяне:
Обелените картофи нарязваме на тънки филийки, само ги покриваме със студена и подсолена вода и варим. Когато се сварят – пресоваме, но не с миксер. Пържим в олиото ситно нарязания лук и го прибавяме към пасираните картофи. Разреждаме с водата и млякото, ако е нужно – досоляваме и оставяме супата да ври. Накря прибавяме настургания кашкавал и когато изстине – застройваме. Великолепна подправка за тази супа е сухата чубрица, сложена накаря

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s