Рибена супа

Продукти:
Глави от риба; корени за супа; 1 глава лук; дивисил; 1-2 домата от консерва или пресни (може 1 с.л. салца); 2 картофа; 2 с.л. масло; 1 равна с.л. брашно; 1 ч.ч пр. мляко; 2 яйца; сокът на 1 лимон; чер пипер; дафинов лист; сол.

Начин на приготвяне:
Главите варим в студена и подсолена вода, прибавяме корените за супа, лука, дивисила, картофите, черния пипер и дафиновия лист. Когато се сварят, обескостяваме главите, а зарзавата пасираме с миксер. Бием с миксера маслото на пяна, прибавяме бавно брашното, доматената салца или обелените домати, прясното мляко. Получената гладка каша изсипваме в супата, досоляваме ако е нужно, и я оставяме да поври. Застройваме с яйцата и лимоновият сок. Поръсваме с магданоз и чер пипер.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s