Рибена чорба с пасирани зеленчуци

Продукти:
1/2 кг. дребна риба, 2 моркова, парче зеле, 1/2 глава целина, корен магданоз, 4 картофа, 1 глава лук, 2 с.л. масло, 1 с.л. брашно, 2 яйца, наситнен магданоз.

Начин на приготвяне:
Ситно нарязания зеленчук варим в подсолена вода. Прецеждаме и пресоваме. Полученото пюре заливаме с прецедената супа, добавяме изчистената и измита риба и варим 10на минути. Отделно приготвяме запръжка, която прибавяме към чорбата. Подправяме със сол, чер пипер и ситно нарязан магданоз. Застройваме с разбитите яйца и лимоновия сок.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s