Студена червена супа

Продукти:
1 голяма грудка червено цвекло, 1 неголям корен от целина, 3 глави кромид лук, 2 с.л. олио, сол, черен пипер, 1 ч.л. захар, 4–5 ч.ч. костен бульон, магданоз, копър.

Начин на приготвяне:
Цвеклото се почиства и нарязва на парчета, коренът от целина – също. Прибавя се лукът, нарязан на средно големи парчета, сипва се олиото и всичко се задушава до омекване. Посолява се, подправя се с черния пипер, добавя се захарта и се долива бульонът. Супата се кипва и се подправя със ситно нарязан магданоз и копър. Поднася се с малки бели хлебчета.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s