Супа от агнешко месо

Продукти:
500 гр. агнешко месо, 1 връзка пресен лук, 2-3 с.л. ориз, ситно нарязан джоджен, малка бучка краве масло, 2 яйца, 1 с.л. брашно, 1 ч.ч кисело мляко.

Начин на приготвяне:
Нарязваме на малки късчета агнешкото месо(предно), заливаме го със студена вода и слагаме да ври. Щом възври, прибавяме връзката пресен лук, ориза и посоляваме. Преди да свалим супата от огъня, пускаме прясното масло и ситно нарязания джоджен. Застройваме супата по следния начин: разбиваме яйцата с брашното, прибавяме киселото мляко и прибавяме по-малко от бульона на супата. Щом възври застройката я изсипваме в супата. Поднасяме със ситно нарязан магданоз.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s