Супа от риба попчета

В подсолена вода, в която са прибавени 2 супени лъжици олио, се слагат да се варят 2 глави едро нарязан лук и 3-4 цели домата. Когато омекне лукът, прибавя се 1/2 кг. риба попчета ненарязана, която се оставя да ври до пълното и сваряване. След това бульонът се прецежда, а рибата заедно със зеленчуците се пасира. Полученото пюре се връща в бульона. Запържва се 1 супена лъжица брашно с 2-3 супени лъжици олио и се прибавя в супата. Супата се оставя да поври, сваля се и се застройва с 2 жълтъка и лимонов сок. Супата може да се приготви, без да се пасират рибата и зеленчукът. В такъв случай лукът се нарязва на дребно, доматите се обелват и настъргва, рибата се нарязва на едри парчета, а готовата супа се застройва с 2 цели яйца и оцет и лимонов сок и се подправя с чер пипер и ситно нарязан магданоз.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s