Супа със сирене

Продукти:
1 голяма глава лук, 60 гр. масло, 50 гр. бяло брашно, 500 мл. зеленчуков бульон (от 1 кубче зеленчуков бульон), 500 мл. мляко, сол, млян черен пипер, 1 щипка млян кимион, 150 гр. сирене грюер или ементал, 1 голяма връзка див чесън, 2 стръка пресен лук

Начин на приготвяне:
Изчистваме лука, нарязваме го на ситно и го задушаваме в маслото, докато стане прозрачен. Поръсваме брашното и с често разбъркване го запържваме до златисто. Прибавяме на малки дози млякото и зеленчуковият бульон, като бъркаме непрекъснато, за да не станат на бучки. Поръсваме със сол, черен пипер и кимион, покриваме съда с капак и варим сместа на слаб огън 30 минути. През това време отстраняваме кората на сиренето и го настъргваме. Измиваме дивия чесън и го накълцваме. Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно пресния лук. 1/3 от сиренето слагаме в супата и го бъркаме, докато се разтопи. Остатъка от настърганото сирене смесено с лука и дивия чесън, поставяме в затоплени чинии. Разсипваме супата в чинии и я сервираме топла. Към супата можем да прибавим и крутони.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s