Супа топчета със зелева чорба

Продукти:
250 гр. кайма, 1 к.ч. ориз, 1 глава кромид, 1 морков, 1/2 глава целина, 1 картоф, 50 мл. олио, 2 ч.ч. вода, 3-4 ч.ч. зелева чорба, 1/4 ч.л. млян черен пипер, 1/2 опаковка заквасена сметана.

Начин на приготвяне:
Каймата, оризът и черният пипер се омeсват добре. В олиото под похлупак се задушават ситно нарязаните кромид лук, морков и целина. След 5 минути се наливат водата и зелевата чорба. Добавя се картофът, нарязан на кубчета и месните топчета. Ври 40 минути и се застройва с разбитата сметана. Поднася се гореща.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s