Телешка супа по градинарски

Продукти:
300 гр. телешко месо, 2 моркова, 1/2 глава целина с листата, 250 гр. зелен фасул, 1 глава лук, 1 малка глава червено цвекло, 1/4 прясна зелка, 3–4 картофа, 2 домата, 2 чушки–червена и зелена, сол, червен пипер, черен пипер на зърна, 2 дафинови листа, 1/2 връзка магданоз, листа от целин, щипка смлян бахар, смлян джинджифил, 7–8 с.л. олио, 50 гр. масло.

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на парчета, залива се с 2,5 л. студена вода и след като заври се посолява и се отпенва. Добавят се олиото, нарязаните лук, целина, моркови, цвекло, зелен фасул и ситно накълцаното зеле. След 20 минути се прибавят нарязаните картофи и чушките, дафиновите листа, бахарът, джинджифилът, черният и червеният пипер. След още 30 минути се добавят настърганите на ренде обелени домати и ястието се доварява. Когато супата е готова, се прибавя олиото и се поръсва със ситно нарязаните листа от магданоз и целина. Сервира се топла. Може по желание супата да се приготви само от зеленчуците.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s