Чорба от глава на сом

Измива се добре една глава от по-голям сом, залива се с 6 чаши студена вода и се вари заедно с 1 глава лук, 1 морков и 1 резен целина, нарязани на дребно. Посолява се, щом като възври водата. Когато главата уври напълно, месото й се отделя от костите и се слага в супник, а бульонът се прецежда. Запържва се 1/2 глава ситно нарязан лук в 3-4 лъжици олио, прибавя се 1 равна супена лъжица брашно и също се запържва. Запръжката се разрежда и се изсипва в прецеденя бульон. Прибавят се 2 супени лъжици ориз и 2 чаши зелев сок. Супата ври докато се свари оризът, сваля се от огъня и се изсипва върху рибното месо. Поднася се студена.

One comment on “Чорба от глава на сом

  1. Редактирано от spacy01:

    В качеството на какъв, обвиняваш в нарушение на закони?!! Като не искаш, не я готви!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s