Чорба от калкан

В 6-7 чаши вряща подсолена вода се варят до омекване 2 глави лук, 2 моркова, 1 малка глава целина,1 корен пащърнак и 2-3 магданозени корена, нарязани на едри парчета, след което се пасират. Пюрето се връща в бульона, който се слага да ври отново. Прибавят се 3 супени лъжици олио и 1/2 кг. нарязана риба калкан. Преди свалянето на чорбата от огъня се прибавя 1 супена лъжица копър. Готовата чорба се подправя с 1 яйце и винена киселина или оцет. Поднася се студена.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s