Чорба от кисело зеле

ПРодукти:
малка глава кисело зеле; 3 с.л. олио или зехтин; 1 с.л. брашно; 1 глава лук; 1 к.ч. ориз; 1,5 литър зелев сок и вода в съотношение според вкуса, червен и черен пипер.

Начин на приготвяне:
В горещата мазнина пържим нарязаното зеле, докато омекне, заедно със ситно нарязания лук. Объркваме ги с брашното и червения пипер (в тази чорба сол не се слага, а чер пипер се слага по желание). Прибавяме водата и зелевия сок. Когато зелето е почти сварено, слагаме ориза и доваряваме.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s