Чорба от кокошка със зеле

Половин изчистена и измита кокошка, нарязана на малки парченца, се залива с 6-7 чаши вряща подсолена вода и се оставя да ври. Когато месото поомекне, прибавят се 3-4 червени домата, обелени и настъргани, прясно масло колкото голям орех, 1/2 малка глава прясно зеле, нарязано на ивички и десетина зърна черен пипер. По желание се прибавя и 1/4 дафинов лист. Когато месото омекне напълно, се сваля от огъня и се поръсват със ситно нарязан магданоз. По желание чорбата може да се застрой с 1 яйце и оцет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s