Чорба от кокошка

Половин изчистена и измита кокошка се нарязва на късове, които се пускат във вряща подсолена вода и се оставят да се варят. Щом като месото поомекне, прибавят се 1 морков и 1/2 глава целина, нарязани на кубчета, 1 цяла глава лук, 1/2 дафинов лист, десетина зърна чер пипер и 2 супени лъжици ориз. Супата е готова, когато месото и прибавените подправки омекнат напълно. Лукът се изважда и супата се застройва с 1 яйце и винена киселина.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s