Чорба от леща

Продукти:
400 гр. леща, 1 глава лук, 1 глава чесън, 20 гр. чубрица, 3 чушки, 1 домат, 1 среден морков, половин китка магданоз.

Начин на приготвяне:
Лещата, почистена и измита, се залива с вода и се слага на огъня. Щом кипне, към нея се прибавят нарязаният лук, чесънът, настърганият морков и червените чушки. Ври докато всичко омекне добре. Чорбата се посолява на вкус. Прибавя се нарязаният домат, поръсва се със ситно нарязания магданоз и чубрицата. Поднася се топла или студена с киселина на вкус.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s