Чорба от патица с кисело зеле

Около 300 гр. месо от добре изчистена и измита патица се нарязва на малки късчета, които се заливат с вода и се слагат да се варят. Щом възври водата, прибавят се 1/4 глава кисело зеле, нарязана на ситно, 1 морков и 1 резен целина. Когато поомекне месото, прибавят се 2 неголеми картофа и запръжка, приготвена по следния начин: 1 парче от 50 гр. пушена сланина (колкото кибритена кутийка) се нарязва на кубчета и се изпържва. В отделна мазнина се слага 1 лъжица брашно и също се запържва. След като поври още няколко минути, чорбата се сваля от огъня и се поръсва с черен пипер.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s