Чорба с кюфтенца и зелев сок

Продукти:
250гр. кайма; 2 стръка праз; кафяна чашка ориз; 3 с.л. олио; 1/2 литър зелев сок; подправки.

Начин на приготвяне:
Нарязания наситно праз пържим в олиото до омекване и поръсваме с чер пипер. Изсипваме го в тенджера, в която зелевия сок е примесен наполовина със студена вода. Когато сместа заври, пускаме омесените с чер пипер и малко топла вода и оваляни в брашно кюфтенца. Варим още 20 минути и прибавяме измития ориз. Когато и той се свари, подпоравяме с чер пипер. В тази чорба не се слага сол.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s