Чорба с кюфтенца

Продукти:
0,500кг. кайма; корени за супа; чер пипер на зърна; сол; 3 яйца; оцет; 50гр. ориз; 50гр. масло; 1 с.л. брашно; 1 малка глава лук.

Начин на приготвяне:
Варим в студена и подсолена вода корените за супа и другите подправки. От каймата, в която сме омесили ситен магданоз, 1 белтък и сме посолили със сол и чер пипер, правим топчета и овалваме в брашно и оцет. Във врящата супа пускаме топчетата и след като поврат 10-15 минути, прибавяме изчистения и измит ориз. Правим от маслото, брашното и лука запръжка, с която разреждаме чорбата. Оставяме я да порви още 15 минути. Когато чорбата поизстине, застройваме я с яйца и лимон. Поръсваме с ситен магданоз.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s