Шкембе чорба

Продукти:
1кг. шкембе; 1 гл. лук; подправки; 1-2 с.л. брашно; 2 яйца; оцет; магданоз; масло (2-3 с.л.).

Начин на приготвяне:
      Добре изчистеното и измито шкембе се сварява в подсолена вода, нарязваме го на ивички. Прецеждаме чорбата, правим запръжка от маслото, брашното и ситно нарязания лук. Поръсваме с червен пипер. Разреждаме с прецедената чорба, оставяме да клокне и прибавяме нарязаното шкембе. Застройваме чорбата с разбитите яйца и оцет. Поднасяме със ситен магданоз и черен пипер на вкус.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s