Рибена супа

Продукти:
1 връзка магданоз, 1кг. бяла риба, 2 с.л. олио, сол на вкус, 1 глава кромид лук, 1-2 моркова, 1 глава целина, 4 домата, 1 ч.л. брашно, 1 резен прясно зеле, 1-2 пиперки, 2-3 картофа, 1 лимон, млян чер пипер на вкус.

Начин на приготвяне:
От главата, опашката, костите и кожата на рибата се сварява бульон. В олиото се запържват дребно нарязаните лук, морковите на ивички, целината на кубчета и 2 домата нарязани на ситно. Поръсва се с брашното и се залива с прецедения бульон. Щом заври, се прибавя наситненото зеле, пиперките на ивички и картофите на кубчета. Подправя се със сол и пипер и когато продуктите поомекнат, се прибавят накъсаните на парчета рибни филета и останалите домати на кубчета. Супата ври на тих огън 10на минути до пълно омекване на продуктите. Дръпва се от огъня, подправя се с лимонов сок и чер пипер и се поръсва с наситнения магданоз.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s