Баница със зеленина и яйца

Продукти:
1 пакет точени кори, 1/2 кофичка трапезен маргарин, 1/2 кг. лапад (спанак, коприва), 1/2 връзка лук, 1 ч.ч. натрошено сирене , 1 с.л. домашна юфка, 1/2 ч.ч. извара, 2 щипки черен пипер, сол на вкус, 2 с.л. oлио, 2 яйца.

Начин на приготвяне:
Почистваме спанака и го нарязваме на ситно. Почистваме зеления лук и също нарязваме на ситно. Намачкваме ги в по-дълбока купа с 1 лъжица сол и ги изстискваме, за да отстраним водата. Поставяме ги в друга купа и към тях прибавяме сиренето, яйцата, изварата, пипера и 1 с.л. олио. Разбъркваме добре и разделяме плънката на 3 равни части. Взимаме средно голяма тавичка и намазваме с олиото. Слагаме 4 кори, всяка намазана с предварително разтопен маргарин. Изсипваме първата част от плънката. Слагаме 2 кори, пак всяка намазана с маргарин и изсипваме втората част от плънката. Пак две кори, намазани с маргарин и третата част от плънката. Нареждаме останалите кори, всяка намазана с маргарин. Нарязваме на парчета и отгоре намазваме с останалото количество маргарин. Напръскваме с малко вода и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, след изпичане покриваме с кърпа за около 25 минути.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s