Баница с лапад

Продукти:
1 пакет фини кори, 1 кг. лапад, 250 гр.сирене, 1 ч.ч. масло (маргарин), 1 щипка сода за хляб, 3 яйца, 1/2 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. захар, сол.

Начин на приготвяне:
Лападът се почиства от средната жилка, нарязва се на ситно, посолява се и се оставя 30 минути, след което се изстисква да си пусне водата. Яйцата, сиренето, млякото, содата и захарта се разбъркват, прибавя се лападът. Корите се редят в намаслена вода, като се ръсят с мазнина и през 2–3 се слага плънка. Пече се в умерена фурна до порозовяване.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s