Баница с лук

Продукти:
400 гр. брашно, 1 ч.ч. вода, 1 ч.л. сол, 2 с.л. олио.

За плънката:
500 гр. лук, олио за задушаване, 1 домат-настърган на ренде, чубрица, сол.

За намазване:
Олио и 1 настърган домат.

Начин на приготвяне:
От посочените продукти се замесва тесто, което се разделя на 7–8 топки. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олио с малко сол до омекване. Прибавят се настърганият домат и чубрица. Плънката се разделя на 7–8 части – колкото ще бъдат и корите. От всяка топка тесто се разточва кора и се слага плънка.
Завива се и се усуква. Слага се в намазнена тавичка. Така се приготвят и нареждат останалите кори. Отгоре баницата се поръсва с олио и 1 настърган домат. Пече се в умерена фурна. След като се извади баницата се напръсква с малко вода и се покрива с кърпа, за да се задуши и омекне.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s