Баница с праз лук


1 пакет точени кори „Белла“.

За плънката:
1 к.ч. олио, 6 стръка едър праз лук без листата, 1 щипка червен пипер, 1 щипка черен пипер, 1 с.л. стрит магданоз и сол на вкус.

Начин на приготвяне:
Почистеният, измит и нарязан праз се задушава в част от олиото и малко вода до омекването му. Сваля се от котлона и към него се прибавят магданоз, червен пипер, черен пипер и солта. Корите се нареждат в намазана с олио тавичка, като всяка се поръсва с предварително загрята мазнина, а през три със задушения праз. Последната кора се намазва отгоре обилно с останалата част от олиото. Баницата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s