Баница „Роза”

Продукти:
4 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, мая за хляб – колкото орех, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. оцет.

За сиропа:
1 ч.ч. захар, 3 ч.ч. вода, 1 прахче ванилия.

Начин на приготвяне:
От посочените продукти замесваме средно меко тесто, което разделяме на 6 равни части. Разточваме едната кора и я намазваме съвсем леко с олио. По същия начин и останалите 2 кори, мажем с олио и редим една върху друга. Навиваме трите кори на руло. Едната страна усукваме наляво, а другата надясно. Режем на парчета и поставяме в предварително намаслена с олио тава. Същата процедура правим и с останалите три топки тесто. Оставяме да втаса на топло и печем на температура 150 градуса (после може и на по–ниска, но трябва да се опече добре, защото се сиропира). След опичането баницата не се задушава с кърпа. Варим сиропа около 10 минути и заливаме студената баница. Изчакваме да поеме цялото количество.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s