Бърз щрудел

Продукти:
300 гр. точени кори, 2 ябълки (400 гр.), ½ ч.л. канела, 2 с.л. мед, 30 гр. ядки, 100 гр. краве масло ,
(бадеми, лешници, орехи, шамфъстък), пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне:
Ябълките се настъргват на едро ренде и се слагат в тиган. Овкусяват се с канелата и се задушават на умерен огън около 5 минути. Сипва се медът, ядките се начукват и се добавят към сместа. Всичко се задушава още 3–4 минути, дръпва се от огъня и се оставя да изстине. Маслото сe разтопява и дъното на съда за печене се намазва равномерно. Разстилат се един ред кори, плънка, още един ред кори и така, докато продуктите свършат, като се завършва с кори. Залива се с останалото масло и се пече на 200 градуса 7–10 минути (до златисто). Щруделът се сервира охладен, поръсен с пудра захар или с по 1 ч.л. заквасена сметана върху всяка порция.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s