Габровска пърленица

Продукти:
500 гр. брашно, 25 гр. прясна мая (1 пакетче суха), 1 яйце, 1 щипка сол, 1 ч.л. захар, 1 ч.ч. вода, 3 с.л. олио, 50 гр. краве масло.

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Последователно се прибавя солта, захарта, маята, олиото, разбитото яйце и водата. Омесва се тесто и се оставя на топло да втаса за около 15 минути. От втасалото тесто се оформят малки топки, които се разточват. Питките се пекат на жар (оребрен тиган, скара) от двете страни до готовност. Намазва се с маслото и се гарнира с габровска топеница.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s