Пържени филийки със сладко от праскови

Продукти:
6 филии сух хляб, 4 яйца, 50 мл. прясно мляко, 200 гр. захар, 400 гр. праскови, 2 с.л. краве масло, 150 мл. олио, 1 щипка канела, 3 листа индрише.

Начин на приготвяне:
Яйцата, млякото, 50 гр. от захарта и канелата се разбиват и в тях се потапят филиите хляб, нарязани на триъгълници или в друга форма по желание. Маслото и олиото се смесват. Мазнината се сгорещява и филийките се пържат по 2-3 минути от всяка страна до златисто. Изваждат се и се поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Прасковите се белят, режат се на кубчета и се добавят към предварително приготвения сироп от останалата захар и 100 мл. вода. Варят се 10-15 минути. Добавя се наситненото индрише. Преди поднасяне филийките се поднасят със сладкото или то се поднася в отделна чиния.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s