Сладък венец от бутер тесто

Продукти:
250–300 гр. бутер тесто, около 100 гр. стафиди, ½ чаша орехови ядки, 50 гр. шоколад.

Начин на приготвяне:
Разточете тестото на кора с размери 30х25 см. Измийте стафидите. Счукайте ореховите ядки на парченца, не по-големи от грахово зърно. Настържете шоколада. Поръсете тестената кора с трите вида пълнеж. Разрежете я по средата на две парченца и завийте всяка на руло. Защипете краищата им. Увийте рулата едно около друго (трябва да ги прехвърлите 4 пъти). Съединете части („шевовете“) на рулата трябва да останат отдолу. Завийте усуканите рула на венец. Направете разрези на всяка падаща се отгоре част. Печете рулото на фурна при 180–200 градуса до зачервяване. Изпеченият венец поръсете с пудра захар,докато е още горещ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s