Търновски милинки

В дълбок съд се размиват едно кубче мая, 1/2 ч.л. сол и 1/2 ч.л. захар с 3 с.л. олио, едно яйце и около 250 мл.топло прясно мляко. Прибавя се брашното (предварително пресято) и се замесва меко тесто – докато престане да лепне. Оставя се на топло да втаса. След това с намаслени ръце се откъсват и оформят малки топчици, които се подреждат на разстояние в намаслена тава. Оставя се настрана – отново да втаса. През това време се разбива заливка от 1 пакетче краве масло, 1 ч.л. сол, 4–5 с.л. брашно и около 100 мл. прясно мляко. Бие се, докато стане пухкава смес. С нея се намазват милинките отгоре. Пекът се отначало в силна,а по–късно в умерена фурна.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s