Щрудел с ядки

Продукти:
500 гр. точени кори, 1 кг. ябълки, 100 гр. краве масло, 100 гр. лешници, 100 гр. орехи, 4 с.л. захар,
1 ч.л. канела, 1 лимон, пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне:
Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде. Ядките се счукват и се смесват с ябълките. Половината масло се разтопява в тиган и се добавят ябълките, счуканите ядки, захарта, канелата, сокът и настърганата кора от лимона. Сместа се задушава около 5–6 минути. В намазнена с останалото масло тавичка се слагат две слепени кори, намазва се със сместа и се покрива с кора. Така се подреждат всички кори и се разпределя целият пълнеж, като накрая се покрива с кора. Щруделът се пече около 15 минути в предварително сгорещена до 190 градуса фурна. Преди да сервира, се поръсва с пудра захар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s