„Сълзици” от бутер тесто

Продукти:
2 листа бутер тесто, 1 с.л. краве масло, 2 с.л. кристална захар за тестото, 2 с.л. кристална захар за поръсване, 1 ч.л. канела, 1 с.л. пудра захар.

Начин на приготвяне:

  • Разтопете краве масло, добавете кристалната захар и разбъркайте (Не е задължително захарта да се разтваря напълно, тя трябва само да се разпредели равномерно). Поръсете повърхността на масата с пресято брашно, смесено с пудра захар. Разстелете отгоре единия лист бутер тесто. С помоща на кухненска четка го намажете с маслото със захарта. Покрйте го с втория лист.
  • Разточете двата листа бутер тесто на тънък правоъгълник. С нож подравнете краищата му. Равномерно поръсете повърхността на двойната тестяна кора със смес от канела и кристална захар. (По желание можете да сложете друг друг пълнеж).
  • Навивайте кората на руло от двете срещуположни страни, Докато навитите части се срещнат по средата. Сплескайте леко двете рула с ръце.
  • Прехвърлете едното руло върху другото, като прегънете тестената кора по средата. Отстрани полученото двойно руло трябва да има формата на многослойно сърце.
  • С много остър нож нарежете рулото напречно на парчета с дебелина 1/2-1 см. Работете бързо,тестото трябва да е студено.

Ето ги вашите сълзици. Остава да ги изпечете и гарнирате по желание. Загрейте фурната до 200 градуса (ако имате конвекторна печка и използвате вентилатора й, достатъчно е да я включите на 180 градуса). Постелете тава с хартия за печене. Наредете нарязаните „сълзици” в тавата и я пъхнете във фурната. Печете ги около 7 минути. Наблюдавайте ги постоянно, защото лесно изгарят. Извадете тавата от фурната, обърнете „сълзиците” на другата страна и ги печете още 5 минути.

Готовите изделия извадете с тавата от фурната и покрийте с чиста кърпа. Оставете ги така да изстинат. Поръсете ги с пудра захар. По желание можете да ги покриете с разтопен шоколад или със захарна глазура от пудра захар, разредена с лимонов сок до консистенцията на гъста боза. Намажете отгоре „сълзиците” и ги оставете да престоят минимум 1,5–2 часа, докато шоколадът или глазурата се стегнат.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s