Венец с карфиол и кайма

Продукти:
1 глава карфиол, сол на вкус, 1 филия стар хляб, 150 гр. меко сирене, 1 глава лук, 1/2 връзка магданоз, 1 яйце, млян чер пипер, 400 гр. кайма (смес), 1 с.л. брашно с връх, 30 гр. масло, 125 мл. бульон, 100 мл. мляко.

Начин на приготвяне:
Карфиолът се почиства, накъсва се на розички и се сварява в подсолена вода за 10на минути. Хлябът се натопява, отцежда и се смесва с по-голямата част от намачканото сирене, нарязаните на ситно лук и магданоз, яйцето, солта, черния пипер и каймата. Кръгла тавичка се намазва с масло,в средата се слага карфиолът, а каймата се нарежда наоколо като венец. Брашното се запържва в маслото, сипват се бульонът и млякото и се вари 10на минути. Добавя се останалото сирене и се овкусява на вкус със сол и черен пипер. Венецът се залива и се запича във фурната 20 минути.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s