Голямо кюфте

Продукти:
1кг. телешка кайма (може и смес), 1-2 глави лук;, 2-3 яйца, 1-2 лъжици олио, магданоз, чер пипер, сол.

Начин на приготвяне:
От всички продукти и 1-2 лъжици вода омесете добре еднородна смес и оформете голямо кръгло кюфте. Най-добре го сложете в намаслена тортена форма, за да се извади лесно след изпичането. Полейте го с олио и го изпечете в умерена фурна, като от време – навреме го мажете с мазнина, за да се получи сочна коричка. Готовото кюфте сервирайте в средата на голяма чиния в кръгла форма, а наоколо му като пръстен насипете картофено пюре. Нарежете кюфтето като торта и го сервирайте топло с трушия.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s