Картофени кюфтета и кайма

Приготвяне:
0,500гр. телешка кайма; 0,250гр. варени картофи; магданоз; лук; 2 яйца; сол; чер пипер; галета; мас (или олио).

Начин на приготвяне:
Пресоваме сварените картофи, но не с миксер. Смесваме пюрето със смляното месо, яйцата, лука, магданоза и останалите подправки. Правим дълги кюфтета, които овалваме в брашно, потапяме в разбитото яйце и овалваме в галета. Пържим в гореща мазнина на умерен котлон. Поднасяме с гарнитура.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s