Кюфтенца със сос фрикасе

Продукти:
750гр. телешка кайма (може и смес), З00 гр. кисело мляко, 120гр. ориз, 120гр. масло, 2-3 моркова, 1 главичка целина, 3 лъжици брашно, 4 яйца, 1/2 връзка магданоз, 1/2 лъжичка червен пипер, лимон, чер пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Омесете каймата с настърганата глава лук, 2 яйца, ориза, магданоза и по желание с черен пипер. Направете от сместа кюфтета. 1,300 литра подсолена вода сложете да врат докато омекнат морковите, целината, 1 глава лук. Прецедете полученият зеленчуков бульон, пуснете в него една четвърт от маслото и щом кипне, пуснете кюфтетата и ги варете, докато оризът омекне. Извадете кюфтетата в чиния. Отделно запържете в 2/4 от маслото брашното разредете с прецедения бульон. Отделно разбийте 2 яйца с киселото мляко и ги прибавете постепенно към соса. Оставете го да ври, опитайте на сол, поставете в него кюфтетата, и отгоре залейте с останалото разтопено масло, оцветено с червен пипер. Поднесете фрикасето с резенчета лимон.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s