Кюфтенца със сос

Продукти:
500гр. телешка кайма, 50мл. прясно мляко, 500гр. кисело мляко, 1 филия хляб, З яйца, 60мл. олио, 1-2с.л. масло, брашно, магданоз, червен пипер, черен пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Омесете месото с накиснатия и изстискай от млякото хляб, яйцето, 2 лъжици олио, магданоз, черен пипер по желание, 2-3 лъжици вода. Направете от омесената кайма малки топчета колкото орех, оваляйте ги в брашно и ги оставете 30 минути. Възварете 1 литър вода с 3 лъжици олио и сол на вкус и пуснете 1 по 1 кръглите кюфтенца. Оставете да се варят на тих огън около 1 час. Отделно разбийте киселото мляко с 2 жълтъка и започнете да прибавяте на тънка струйка бульона, в който са врели кюфтенцата, като бъркате непрекъснато сместа, докато се получи гладък сос. Наредете кюфтенцата в голяма чиния, предварително добре затоплена, залейте ги със соса, а отгоре и със сгорещеното и оцветено с червен пипер масло. По желание и с чер пипер.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s