Кюфтета във сос от патладжани

Продукти:
750 гр. телешка кайма, 100 мл. олио, З средно големи патладжана, 1 ч.л червен пипер, 2-3 домата, 1/2 връзка магданоз, сол.

Начин на приготвяне:
От каймата изпържете обикновeни кюфтета. Отделно изпечете, обелете и смачкайте на пюре патладжаните и ги сложете да се пържат в олиото, останало от кюфтетата. Прибавете червеният пипер, обелените и настъргани домати, 200 мл. гореща вода и посолете. Щом подготвения по този начин сос заври, пуснете в него изпържените кюфтенца и нарязаният на ситно магданоз и варете ястието на тих огън около 10 минутки.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s