Кюфтета по скандинавски

Продукти:
500гр. кайма(смес), 60гр. масло, 50мл. прясно мляко, 2 глави лук, 3-4 картофа, 2 лъжици олио, 1 филия хляб, 1 лъжица сметана(отцедено кисело мляко), 1 яйце, чер пипер, сол.

Начин на приготвяне:
В половината от маслото задушете ситно нарязания лук на слаб огън. В дълбок съд смачкайте сварените и обелени картофи, прибавете задушения лук, накиснатата филия хляб, каймата, черният пипер, яйцето, сметаната. Посолете и омесете всичко много добре и с мокри ръце оформете кюфтета. Сложете ги в тавичка в хладилника за около 1 час. Печете във фурна или изпържете в олиото и останалото масло.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s