Кюфтета със зрял фасул

Продукти:
0,400гр. зрял фасул (2ч.ч);3-4 бр. картофи; 0,250гр. смляно телешко месо; 2 глави лук; 2 бр. яйца; 2 филии хляб; 100гр. галета; сол; чер пипер и магданоз на вкус, растително масло за пържене(олио)

Начин на приготвяне:
      Фасулът се сварява до пълно омекване и се претрива през цедка. Отделно се сваряват и претриват картофите. Картофите и фасулът се смесват и кум тях се прибавят лукът, настърган на ренде, месото, яйцата, хлябът, предварително накиснат в студена вода и изстискан, ситно нарязаният магданоз, черен пипер и сол на вкус. Сместа се омесва добре и от нея се правят кюфтета, които се овалват в галетата и се изпържват в сгорещената мазнина. Поднасят се с гарнитура от червени домати, нарязани на кръгчета.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s