Кюфтета с доматен сос

Продукти:
1кг. кайма; яйце; филийка бял хляб; чер пипер; сол; магданоз; няколко зрънца счукан кимион; 1 глава лук; 4 с.л. брашно; 1 буркан домати консерва.

Начин на приготвяне:
Месото замесваме с изброените продукти, като хлябът предварително е накиснат и добре изцеден, а магданозът и лукът нарязани на ситно. За да станат кюфтетата по-сочни, прибавяме 1 к.ч. топла вода. Пържим в в гореща мазнина. В отделен по-плосък съд пържим в мазнината брашното, докато стане кафяво. С миксера сме разбили доматената консерва на гъст сос. Прибавяме го по малко към изпърженото брашно, като бъркаме непрекъснато, за да стан гладка смес. Ако сосът е много гъст му прибавяме и малко вода. Посоляваме и поръсваме с чер пипер. Когато тази смес клокне, слагаме вътре едно по едно кюфтетата. Варим още 10 минути на по-слаб котлон.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s