Мусака с прясно зеле

Продукти:
750гр. кайма (смес), 150мл. олио, 300мл. прясно мляко, 80гр. масло, 1 средно голяма зелка,
2-3 яйца, 1 лъжица брашно, магданоз, 1 лъжичка червен пипер, 1 лъжичка чер пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Изчистете зелката от горните и листа и я нарежете на ивици, посолете и оставете да престои 1 час. Изстискайте зелето, сложете го да се задуши, докато омекне в 3-4 с.л. олио. Отделно задушете с останалата мазнина нарязаният лук, прибавете каймата, посолете, прибавете червения пипер, магданоза и черния пипер. Разстелете в тавичка половината от зелето, отгоре равномерно разпределете каймата, над него – останалото зеле. Полейте с маслото и 100мл. гореща вода и печете в силна фурна. Разбийте яйцата с брашното, налейте млякото, посолете леко, залейте мусаката и отново я запечете, докато се зачерви.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s